Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι.Μ. Οσίου Δαυϊδ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι.Μ. Οσίου Δαυϊδ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ.
Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα.
Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Κληρικούς, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, της οποίας το Καθολικό τιμάται στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Εκεί, μαζί με την υπό τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη Αδελφότητα της Ι. Μονής, υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο – Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ, ο οποίος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Προ της ιεράς Λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολλούς ευλαβείς προσκυνητές, ενώ ευχαρίτησε και τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους. Κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης πέριξ του Ι. Ναού, εψάλη στην Μοναστηριακή Φιάλη, κατά την τάξη, και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.
            Την επομένη ημέρα, κυριώνυμη της εορτής, Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος άγιος Σουηδίας κ. Κλεόπας προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή, συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχου κ. Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Κλεόπας, ο οποίος αναφλερεθη, μεταξύ άλλων και στη γνωριμία και πνευματική επικοινωνία που είχε με τον εν Οσίοις αναπαυόμενο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη.

            Πριν την Απόλυση ευλογήθηκαν, κατά την παράδοση, σταφύλια, τα οποία προσεφέρθησαν στους ευλαβείς προσκυνητές, ενώ η φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής προετοίμασε και προσέφερε προς όλους, σύμφωνα με την παράδοση που έλαβαν από τους παλαιούς  Πατέρες της και αγίους Γέροντες, μακαριστούς Ιάκωβο Τσαλίκη και Κύριλλο Γεραντώνη, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος χριστιανών προσήλθαν στο Μοναστήρι για να λατρεύσουν τον Μεταμορφωθέντα Κύριο, να τιμήσουν τον Μεγάλο Θαυματουργό Άγιο και προστάτη της Ιεράς Μονής Όσιο Δαυΐδ και να ασπασθούν την Χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα του, αλλά και για να βάλουν μετάνοια στους Τάφους των δύο μακαριστών Γερόντων Ιακώβου Τσαλίκη και Κυρίλλου Γεραντώνη, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν χιλιάδες χριστιανούς.























*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages